Gemeenten & Professionals, 17 september 2019

Ahmad wil met zijn eigen foodtruck naar festivals

Het liefst toert hij straks met zijn eigen foodtruck van jubileum naar bedrijfsfeest, van festival naar event. Dat is zijn droom voor nu. Zo zou het later moeten zijn.
placeholder

Ahmad El Sharbini Shahbah (35 jaar) had in Libanon zijn droombaan. Hij kookte niet, hij stond niet zomaar in de keuken… Hij creëerde mooie gerechten in toprestaurants. Tot hij moest vluchten.
Sinds 2016 woont Ahmad in Rotterdam, waar hij nu deelneemt aan het project ‘GRIP op werk’. In dat project werken VluchtelingenWerk Rotterdam en De Talentenpool samen met de gemeente. We begeleiden vluchtelingen met een uitkering richting een geschikte opleiding of meteen een passende werkervaringsplek.

Win-win

Bij Ahmad is wat hij kan en waar hij naartoe wil overduidelijk. En hij is onderweg. Samen met Shallon Tjon, de vrijwilliger van VluchtelingenWerk die hem als arbeidscoach begeleidt en hem zijn eerste grote Nederlandse klus bezorgde. Shallon opende onlangs haar eigen bedrijf en ze liet Ahmad kokerellen. Er kwamen dadel amuses, mini-salades caprese en mini beef sliders op tafel.
Dat was win-win. Shallon had mede dankzij de voortreffelijke catering een geweldige opening, Ahmad heeft zijn visitekaartje figuurlijk en letterlijk afgegeven. ‘Hopelijk opent dit deuren voor hem, krijgt hij nieuwe opdrachten en kan hij zijn netwerk uitbreiden’, aldus Lotte Trienekens, projectleider van GRIP. ‘Wij zijn trots op Ahmad en Shallon en het plan waar zij samen aan werken. En hopelijk leidt die route straks naar festivals in zijn eigen foodtruck.’

 

Bied Afghanen bescherming

VluchtelingenWerk Nederland roept het Nederlandse kabinet op om Afghaanse vluchtelingen de bescherming te bieden die zij nu heel hard nodig hebben. Help ook mee en laat je stem horen!
Teken nu de petitie