Gemeenten & Professionals, 20 april 2020

Als de nood het hoogst is... (maakt Stefany het verschil)

Hij was zo blij met zijn nieuwe woning geweest. De Syrische vluchteling Mohamed betrok in december trots zijn nieuwe woning aan de Groen van Prinstererstraat in Alblasserdam. Nog geen half jaar later stond hij weer op straat. De flat brandde op 3 april helemaal uit.
placeholder

Maar als de nood het hoogst is, is de redding nabij. De vrijwilligers van VluchtelingenWerk Alblasserdam zijn namelijk allround, vindingrijk en stressbestendig. Stefany Jansen ging voor Mohamed aan de slag. We zijn nog geen tweeënhalve week en Mohamed heeft een nieuw thuis.
Geluk bij een ongeluk. Op de dag dat al Mohameds spullen  in rook opgingen, meldde zich bij VluchtelingenWerk een plaatsgenote die ging verhuizen naar een kleinere woning. Ze bood haar overbodige huisraad aan. Het hoefde alleen maar te worden ingepakt en verhuisd. Stefany en Mohamed kregen daarbij de hulp van medewerkers van VluchtelingenWerk Papendrecht. Vooral Coach Vestiging Frans heeft zich in het zweet gewerkt om alle spullen naar het inmiddels door Stefany geregelde nieuwe stulpje te vervoeren.

Supertrots

Mohamed had helaas - zoals zovelen - geen inboedelverzekering. Stefany deed voor hem met succes een beroep op Stichting Urgente Noden, die razendsnel geweldig te hulp schoot.
‘Het is onvoorstelbaar hoe snel en hoe goed Stefany dit allemaal voor elkaar heeft gekregen. Ondanks de corona, ondanks dat zoveel organisaties en bedrijven op halve kracht werken, of zelfs gesloten zijn. Mohamed is uit de brand geholpen en super blij, ik ben supertrots’, aldus Kerstin Hes, teamleider van VluchtelingenWerk Alblasserdam.