Gemeenten & Professionals, 9 april 2019

Bij Bekend maakt Bemind staat de ontmoeting centraal

VluchtelingenWerk startte het voorlichtingsproject Bekend maakt Bemind om het draagvlak in onze samenleving voor de opvang van vluchtelingen te behouden. Of liever: te vergroten.
placeholder

Bij het project Bekend maakt Bemind staat ontmoeting centraal. Tijdens een presentatie bij een bijeenkomst zal onder andere een voormalig vluchteling zélf zijn of haar persoonlijke vluchtverhaal vertellen en gaat de dialoog aan met het publiek.

140 voorlichtingen

In 2018 vonden 140 van deze voorlichtingen plaats. Vooral op scholen, maar ook bij politieke partijen, kerken, rotaryclubs en werkgeversverenigingen.
Akram Beiramvand gaf heel veel voorlichtingen voor ons. Ze zat acht jaar gevangen in Iran. Veel van haar mede-vrijheidsstrijders werden geëxecuteerd. Als zij haar levensverhaal vertelt, wordt het vaak heel stil. 'Al die vooroordelen... Ik zeg vaak tegen jongeren: geloof niet alles wat je leest of hoort. Je bent op een leeftijd gekomen dat je zelf moet vragen, luisteren en beoordelen. Vluchtelingen zijn hier niet voor jullie uitkeringen of banen. Ik ben hier omdat ik gevaar liep. En nu wil ik graag meedoen.'

In Bekend maakt Bemind 2 richten we ons vooral op de volwassen doelgroepen:

  • Hoger onderwijs: studenten aan HBO en WO, met een extra focus op opleidingen voor de groepen onder 3 (Betrokkenen)
  • Bedrijven
  • Betrokkenen: de groepen die in hun dagelijkse beroepspraktijk te maken hebben met vluchtelingen (onder meer politie, gezondheidszorg, maatschappelijk werk, gemeenten en woningcorporaties)

    Maar ook aanvragen van andere doelgroepen nemen we natuurlijk in behandeling.

voor aanvragen of meer informatie vul het contactformulier in: https://www.vluchtelingenwerk.nl/homepage-internet/bekend-maakt-bemind-meer-weten-meedoen