Gemeenten & Professionals, 29 november 2021

Breng gezinnen samen en steun het Noodfonds!

Vluchten is duur en levensgevaarlijk. Daarom kan een gezin vaak maar één iemand laten vertrekken. Dat is vaak de vader, maar soms de moeder of tienerzoon/tienerdochter. Uiteraard willen zij niets liever dan samen in veiligheid hun leven opbouwen. Daarvoor zijn er nog veel obstakels te overwinnen. Een daarvan is geld en daarvoor hebben we jou nodig!
placeholder

Als vluchtelingen status hebben gekregen na de asielprocedure, mogen zij in Nederland hun leven opbouwen. Ze zijn veilig. Maar er zijn uiteraard enorm veel zorgen over de achtergebleven gezinsleden. Na het krijgen van status mag een vluchteling een aanvraag tot gezinshereniging doen. Dat is vaak een een lang en ingewikkeld proces. Onze juridische vrijwilligers op het AZC en in de gemeente helpen hen daarbij. Als de IND de aanvraag heeft goedgekeurd, vormen de reiskosten vaak nog een laatste obstakel. Ons noodfonds is een vangnet waar ze dan gebruik van kunnen maken.

Dat noodfonds vullen we samen: donateurs, scholen, kerken, moskeeen, bedrijven etcetera. We hebben ook voor aankomend jaar weer veel geld nodig om gezinnen te herenigingen. Doe je mee?! Ga naar Samen voor gezinnen.