Gemeenten & Professionals, 15 februari 2022

Coach jij nieuwkomers in Hoeksche Waard op weg naar zelfstandigheid?

Bij VluchtelingenWerk in Hoeksche Waard zijn we op zoek naar vrijwillige integratie coaches die nieuwkomers een half jaar coachen aan de hand van hun persoonlijk begeleidingsplan. Wij zoeken enthousiaste vrijwilligers die minimaal twee dagdelen per week en minimaal een half jaar beschikbaar zijn.
placeholder

Op weg helpen

Teamleider Annie van Ree van VluchtelingenWerk Hoeksche Waard vertelt: ‘De vrijwilligers van VluchtelingenWerk helpen statushouders, vluchtelingen, op weg met alles wat op hen afkomt na hun verhuizing van het azc naar een huurwoning. Nadat de basisvoorzieningen op orde zijn en de statushouder een beetje is gewend aan zijn nieuwe ‘thuis’ op ons prachtige eiland, komen onze vrijwillige integratie coaches in actie. Zij begeleiden statushouders met de start van hun integratie in onze samenleving.’

Coachen naar zelfstandigheid

Een integratie coach biedt een half jaar ondersteuning aan statushouders op basis van een persoonlijk begeleidingsplan. Dit plan is persoonlijk, omdat statushouders na hun verhuizing zelf een vragenlijst hebben ingevuld over hoe zelfstandig zij op dat moment zijn. De integratie coach leest in het begeleidingsplan bij welke thema’s de statushouder ondersteuning vraagt. Wekelijks bespreken zij met elkaar op ons kantoor de voortgang en schrijft de coach op kantoor of thuis een kort verslag.

Teamleider Sead Lekpek vult aan: ‘Vanaf 1 januari 2022 zijn gemeenten verantwoordelijk voor de inburgering van statushouders. Onderdeel van het begeleidingsplan zal steeds zijn dat de statushouder zo snel mogelijk gaat meedoen in de samenleving.’

Kom je nieuwkomers coachen?

Lees meer over onze vacatures op vluchtelingenwerk.nl/vrijwilligers of stuur een korte motivatie en cv naar Teamleider Sead Lekpek, slekpek@vluchtelingenwerk.nl.

Contact

Locatie Hoeksche Waard
Koninginneweg 98A
Oud-Beijerland
Telefoon 06 20196644 of 0186 616 926.