Gemeenten & Professionals, 24 februari 2020

De expeditie en theater in Arnhem

De Expeditie is het verdiepingsprogramma van de voorstelling Hoe ik talent voor het leven kreeg, een grootse theaterbeleving over het leven- en eindeloze wachten- in een AZC. De voorstelling geeft op een rauwe en verrassend grappige manier een beeld van het asielbeleid en ook van de Nederlandse samenleving. In De Expeditie wordt het thema van de voorstelling verder verkend door middel van beeldende kunst, exposities, workshops, talkshows, film, muziek, comedy, workshops en meer.
placeholder

Inhoud en ontmoeting komen samen in De Expeditie. Mensen uit het azc, statushouders, theaterliefhebbers, beleidsmakers, bedrijven, kunstenaars en bezoekers: iedereen is uitgenodigd om tijdens De Expeditie hun blikveld te verbreden, elkaar te ontmoeten en samen in gesprek te gaan over de vraag: wat vinden we menselijk?

Maak tijdens De Expeditie een reis door dit uiteenlopende programma met debat, korte documentaires, beeldende kunst, fotografie, comedy en muziek. Elk onderdeel biedt een eigen perspectief op hoe het is om te vluchten en een nieuw leven te beginnen.
Het programma van De Expeditie bestaat onder meer uit films van Movies that Matter, exposities van Humanity House en Stichting de Vrolijkheid, Bakkie Doen vanuit VluchtelingenWerk, een installatie van Studio L A, talkshows, eten uit Safa’s Kitchen, live-muziek, workshops en een Dabke Night Afterparty. Het reizende programma is onder andere te zien in Arnhem:

16, 17 en 18 maart:
Tijd: 14.00-00.00 uur
Toegang Expeditie: gratis
Meer info: talentvoorhetleven.nl