Gemeenten & Professionals, 23 oktober 2019

De Papierwinkel: voor wie er zelf niet uitkomt

Wethouder Arno van Kempen heeft vrijdag 18 oktober officieel de Papierwinkel geopend. Dit is een plek waar mensen terechtkunnen met administratieve en financiële vragen, zoals hulp bij het lezen van brieven, het invullen van formulieren en het op tijd betalen van de rekeningen. De Papierwinkel is gevestigd in Wijkcentrum De Spelewey in Voorhout.
placeholder

Met de Papierwinkel wil de gemeente bereiken dat mensen vroegtijdig en makkelijk hulp krijgen als dat nodig is. Dit voorkomt dat mensen het overzicht verliezen en vervolgens teveel zorgen krijgen waar ze niet goed meer uitkomen. Soms met alle –ook financiële- gevolgen van dien.
 Wethouder Arno van Kempen: ‘Ik vind de Papierwinkel een belangrijk onderdeel van ons armoedebeleid. Het sluit aan bij de gedachte in ons collegeprogramma: inwoners zoveel mogelijk helpen om dingen zelf voor elkaar te krijgen. Als we ze daarbij van dienst kunnen zijn, bijvoorbeeld via een voorziening als de Papierwinkel, dan doen we dat heel graag!’

Iedere vrijdag tussen 09.30 en 11.30 uur

Iedere inwoner van Teylingen die hulp nodig heeft bij administratieve en financiële vragen is op vrijdagen tussen 09.30 en 11.30 uur welkom. Zij kunnen zo binnenlopen en de hulp is gratis. De gemeente roept inwoners op om deze informatie door te geven aan iedereen van wie ze denken dat de Papierwinkel uitkomst kan bieden.  

Verschillende partners bundelen de krachten

Het sociaal team Teylingen (waarin Welzijn Teylingen, MEE, Kwadraad en de ISD Bollenstreek), VluchtelingenWerk en Humanitas hebben meegewerkt aan de totstandkoming van de Papierwinkel. Medewerkers van de Papierwinkel zijn ervaren, geregistreerde vrijwilligers en er is een meewerkend coördinator.