Gemeenten & Professionals, 30 april 2020

In de Zorg - uit de Zorgen - Terugblikken en vooruit kijken

Het jaarverslag van In de Zorg - Uit de Zorgen is gereed en beschikbaar en grijpt terug op de doelstellingen van het project en natuurlijk de behaalde resultaten. De nieuwsbrief hiervan geeft een korte update waarin je vooral ook de gezichten achter de cijfers leert kennen.
placeholder

In februari vorig jaar is het eerste BBL-traject van het Euregionale project ‘In de Zorg – Uit de Zorgen’ gestart. Met het project proberen we vluchtelingen naar een baan in de zorg te leiden.  Ook werken we aan het beïnvloeden van de perceptie rond vluchtelingen. Na een oriënterende stage en voortraject bij Zuyderland om de vluchtelingen klaar te stomen voor de Helpende niveau 2-opleiding, begonnen ze februari jl. aan hun maatwerk BBL-traject met baangarantie.

Ondanks extra drukte in zorg door de Corona-maatregelen, zijn de toppers van ons project blij dat ze ook nu een (extra belangrijk) steentje kunnen bijdragen in deze situatie. De werving voor de tweede lichting BBL-kandidaten die met het project zouden worden opgeleid is in verband met de Corona-situatie tot nader order uitgesteld.

Wil je meer weten over dit mooie project? Lees er dan meer over in deze online nieuwsbrief. Achter de cijfers gaan de verhalen schuil van de vluchtelingen met hun talenten en de obstakels die ze tegenkomen, hun geschiedenis en hun toekomstdromen. Maar ook de verhalen van de opleiders, collega’s, leidinggevenden en projectmedewerkers die zich voor hen inzetten.