Gemeenten & Professionals, 15 december 2020

Drukke week voor team VluchtelingenWerk Hoeksche Waard

Het vieren van de Dag van de Vrijwilliger en de ontvangst van zes families hervestigers viel samen in dezelfde week voor het team van VluchtelingenWerk Hoeksche Waard.
placeholder

Teamleider Annie van Ree verraste vanwege de Dag van de Vrijwilliger de jubilarissen Jenny Witteveen en Marian Bal met een presentje en een bosbloemen. Namens VluchtelingenWerk vierde zij met dit gebaar het vijfjarig jubileum van hun inzet. Marian is als receptioniste elke week een dag op kantoor en Jenny begeleidt als maatschappelijk begeleider statushouders die gevestigd worden in Oud-Beijerland.
Vrijwilliger is jubilaris

Jubilarissen Marian Bal (foto links) en Jenny Witteveen (foto rechts)

Ontvangst van hervestigers

Gemeente Hoeksche Waard had eerder dit jaar 23 vluchtelingen uitgenodigd uit een groep kwetsbare vluchtelingen. Zij verbleven in een Egyptisch vluchtelingenkamp en waren aldaar als kwetsbaar geïdentificeerd door de VN-vluchtelingenorganisatie UNHCR.

Deze groep, zes families, kwam eind november aan in Nederland. De gezinnen met kinderen van allerlei leeftijden gingen vervolgens tien dagen in quarantaine. Ondertussen gingen een groep vrijwilligers van VluchtelingenWerk aan de slag met het regelen van een basisinrichting van de huurwoningen, verspreid in verschillende dorpen. De eerste twee gezinnen arriveerden in de vroege dinsdagochtend, de andere gezinnen afgelopen vrijdag.

Enkele buren en anderen hadden voor elk gezin een eenvoudige maaltijd bereid waardoor ieder zich welkom voelde in zijn nieuwe woonplaats.

Blije mensen

De gezinnen zullen, zoals bij elke nieuwe statushouder, de komende vijftien maanden door vrijwilligers van VluchtelingenWerk naar zelfstandig deelnemen aan de maatschappij begeleid worden. Teamleider Annie van Ree reageert: ‘Wat is deze vrijdag goed verlopen, allemaal blije mensen, veel warmte op deze superkoude waterige dag!
Wat hebben jullie allemaal hard gewerkt om iedereen zo fijn welkom te heten in hun nieuwe land en woonplaats!’hervestigers met eerste lunch bereid door buren