Gemeenten & Professionals, 14 oktober 2020

Dubbel feest in de Krimpenerwaard

Het was dubbel feest in de Krimpenerwaard. Maar eerst op Schiphol waar dit weekeinde twee, langverwachte gezinsherenigingen plaatsvinden.
placeholder

Sebhatu (56 jaar) woont in Haastrecht en na zes lange jaren wachten mocht hij eindelijk zijn vrouw en twee zonen van 19 en 17 jaar in de armen vliegen. Zijn derde zoon van 21 jaar was twee jaar geleden in Nederland aangekomen en woont in Krimpen aan de Lek.

Na tien dagen thuis in 'corona-quarantaine' gaan de nareizigers naar het AZC in Ter Apel voor de registratie en documentatie. Vervolgens krijgen ze in Haastrecht natuurlijk alle hulp van ons team VluchtelingenWerk Krimpenerwaard, bijvoorbeeld bij het inschrijven van de kinderen voor onderwijs en andere noodzakelijke administratieve zaken.

Twaalf lange jaren wachten

Sebhatu moest zes lange jaren wachten tot zijn gezin weer compleet was. Voor Helen duurde het nog langer. De Schoonhovense werd zaterdag na twaalf jaar herenigd met haar zoon Yafet (15), die op Schiphol ook werd opgewacht door de rest van het gezin.
SBS6 was er bij en legde het emotionele weerzien vast. Het is in januari terug te zien in het programma ‘Ik neem je mee’.

En toen was het tijd naar huis te gaan. Tijd voor taart.

VluchtelingenWerk Krimpenerwaard heeft bij beide gezinsherenigingen kunnen helpen en is blij dat het nu eindelijk is gelukt. We wensen de gezinnen heel veel succes. Geniet van elkaar!

(Volg het nieuws van VluchtelingenWerk Krimpenerwaard ook op Instagram: https://www.instagram.com/vluchtelingenwerk_krwaard/?hl=nl )