Gemeenten & Professionals, 7 december 2020

Een bescheiden feestje met vrijwel het hele team

Geen groot feest, maar een bescheiden bijeenkomst binnen de RIVM-richtlijnen. Vandaag vierde VluchtelingenWerk Teylingen Nationale Vrijwilligersdag. Bijna het hele team was aanwezig, voor een ieder was er een kadootje.
placeholder

Drie jubilarissen – allen vijf jaar actief als vrijwilliger van VluchtelingenWerk – werden vanochtend extra in het zonnetje gezet. Dat waren Maarten van Aken, Sieneke de Vries en Cees Pronk. Ze staan op de foto (van links naar rechts), in het gezelschap van teamleiders Mieke Bruines (zittend links) en Rosa Brink.

En toen was het tijd voor een groepsfoto. En natuurlijk taart.

VluchtelingenWerk is trots op de vele vrijwilligers die dag in dag uit en ondanks corona actief zijn en nieuwkomers welkom heten en op weg helpen. ‘Ik besef dat het werk voor onze vrijwilligers in deze barre corona-tijden onder druk staat’, aldus directeur Mirjam Huisman van VluchtelingenWerk Zuidwest-Nederland. ‘Niets is hetzelfde. Behalve dan het feit dat statushouders onze steun nodig hebben en wij die met man en macht, minstens zo bevlogen als anders, willen blijven geven. Een diepe buiging en duizendmaal dank voor jullie doorzettingsvermogen, jullie creativiteit en flexibiliteit om door te gaan met het werk dat hartstikke noodzakelijk is.’

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bied Afghanen bescherming

VluchtelingenWerk Nederland roept het Nederlandse kabinet op om Afghaanse vluchtelingen de bescherming te bieden die zij nu heel hard nodig hebben. Help ook mee en laat je stem horen!
Teken nu de petitie