Gemeenten & Professionals, 29 oktober 2018

Een dagje weg in de Arnhemse open lucht!

Molens, trams van vroeger en veel oude boerderijen in combinatie met 70 vrolijke statushouders en vrijwilligers. Vorige week bezocht VWON Wageningen het Nederlands Openluchtmuseum in Arnhem.
placeholder

Van tevoren was een mooi programma opgesteld. Bij aankomst werd de grote groep in kleine groepjes opgedeeld. In die groepjes werden rondleidingen gevolgd langs verschillende bijzondere plekken in het museum. Zo zagen we hoe katoen veranderde in papier met behulp van een waterrad, kregen we een kijkje in een oud huis uit Hindelopen en bezochten we een wasserij voor de rijke mensen van vroeger. Vol verhalen kwamen de verschillende groepen weer bijeen en was het tijd voor de lunch.

Iedereen zocht een plekje aan picknicktafels naast de oudste molen die het Openluchtmuseum heeft staan. Zelfgemaakte kaaskoeken, stroopwafels en andere lekkernijen werden gedeeld. Vervolgens was er voldoende tijd om heerlijk te spelen in de grote speeltuin of nog verder rond te kijken in het museum. Aan het einde van de dag is er nog snel een groepsfoto gemaakt. Iedereen stapte moe maar voldaan weer in de bus terug naar huis. We kijken terug op een prachtige dag in de Arnhemse Open Lucht! Volgend jaar weer?