Gemeenten & Professionals, 21 februari 2019

Een lief bedankbriefje van een compleet, gelukkig gezin

Zomaar vandaag in onze mailbox: een heel bijzonder, mooi bedankbriefje van een cliënt. ‘Mijn, vrouw, kinderen en ik hebben er geen woorden voor hoe dankbaar wij zijn. Voor jullie hulp en de donatie, die ervoor heeft gezorgd dat ons gezin is herenigd. We zijn zó gelukkig.’
placeholder

De cliënt kwam via Maleisië alleen naar Nederland. Nadat hij zijn verblijfsvergunning kreeg, werd de procedure gezinshereniging in werking gezet. In oktober 2018 kregen zijn vrouw en twee kinderen toestemming vanuit Kuala Lumpur deze kant op komen.
De douane accpteerde zonder aanwijsbare reden het absoluut geldige reisdocucument van één zoon niet. Hij moest – zo bleek vlak voor vertrek – in Maleisië achterblijven. Wat een feestdag had moeten worden, werd dat allerminst. Geen slingers, maar nóg meer stress. Het gezin was nog niet compleet.

Compleet gelukkig

Juridisch begeleider Nina Hol van VluchtelingenWerk Rotterdam reageerde snel en adequaat. Zij regelde via ons VluchtelingenFonds geld voor de vader om supersnel zijn achtergebleven zoon op te halen. ‘Anis heeft daar alles met de lokale overheid kunnen regelen. Vervolgens konden ze samen naar Nederland reizen, waar ze nu in Rotterdam als gezin verder kunnen.’
Herenigd en compleet. Compleet gelukkig en dankbaar. Vandaar dat lieve briefje.

Bodem in zicht

Nina Hol deed in dit bijzondere geval een beroep op ons VluchtelingenFonds. Dat is een potje met donaties van particulieren, bedrijven, organisaties en kerken. Het fonds helpt als statushouders bij de gezinshereniging extreem hoge kosten hebben, of in andere bijzondere, onvoorziene noodgevallen.
Veel gezinnen worden momenteel herenigd. Dat is fijn, want onze ervaring is dat het echte integreren en inburgeren pas begint, als gezinnen compleet zijn. Al die gezinsherenigingen hebben echter ook tot gevolg dat de bodem van ons VluchtelingenFonds in zicht komt.

Jouw gift is welkom

Integreren, meedoen: dat kan pas als iedereen mee is. Help gezinnen herenigen. Jouw gift is méér dan welkom.
Doneer & Deel:  https://www.actievoorvluchtelingenwerk.nl/actie/lieve-bedankbriefjes-verzamelen