Gemeenten & Professionals, 15 april 2019

Eerst de zwemdiploma's, dan pas voetbal

In april 2018 maken Demi en Truus Dingemanse kennis met de familie Al Asaad. Ze worden de maatschappelijke begeleiders van het gezin dat in Vlissingen komt wonen. Een jaar later… Het is tijd voor afscheid. Vrijwilliger Truus schrijft over de bijzondere ervaring.
placeholder

‘Bij de eerste kennismaking vertelden de twee zonen Kheder en Mahmoud al dat ze graag op voetbal zouden willen. Deze wens hebben we doorgespeeld naar Stichting Leergeld. Echter, voetbal stond niet op het prioriteitenlijstje van de Stichting. Wel zwemlessen. Daarna, als ze hun diploma's zouden hebben mochten ze op voetbal.
De jongens kwamen op de wachtlijst en in oktober mochten ze  instromen in het volwassen zwemonderwijs. De winter kwam er aan en om ‘s avonds naar het zwembad te fietsen vonden de jongens soms wat lastig. Toch hebben ze doorgezet en nieuwe vrienden gemaakt.

Kikkerlandje

Nu, een klein half jaar later, zijn beide jongens in het bezit van zowel hun A als B zwemdiploma. Ik heb ze van spartelende jongens in het water zien ontwikkelen naar zwemvaardige jongens vol zelfvertrouwen die in ons "natte kikkerlandje" nu veilig zijn in de buurt van water.
Onze begeleidingsjaar stopt eind april en van af dat moment zal de familie alles wat ze het laatste jaar ondervonden en geleerd hebben zelfstandig gaan voortzetten.
We bedanken de familie dat wij een poosje met hen mochten meelopen in hun privéleven en huis.
We wensen de familie dan ook veel succes en geluk in hun verdere leven in Nederland.

Groeten, Demi en Truus Dingemanse‘.