Gemeenten & Professionals, 25 februari 2020

'Eigenbaas' Melanya wint internationale prijs

Melanya Simonyan is een aantal jaren geleden gevlucht uit Armenië. Zij was in 2017 één van de deelnemers van de eerste groep van ons Rotterdamse project EigenBaas. Daarin bereiden we ondernemers voor op de Nederlandse ‘markt’.
placeholder

Op 17 mei 2018 en na bijna twee jaar plannen, voorbereiden, afgewezen worden en weer opnieuw beginnen met plannen maken, ging haar droom in vervulling. Melanya opende de deur van haar eigen bedrijf: Melanya Wedding&Cake aan de Wolphaertsbocht in Rotterdam.
Bij Melanya Wedding & Cake kun je terecht voor alles wat met een familie- of een ander feest te maken heeft. Voor een taart, voor een buffet en zelfs voor het compleet organiseren van je feest. Ze bakt en timmert sindsdien flink aan de weg. Vorige week won ze een internationale prijs.

Culinary Olympics

De German Association of Chefs, de grootste organisatie van chef-koks in Duitsland met 9000 leden, organiseert jaarlijks de zogenaamde Culinary Olympics. Een groots evenement waarvoor in binnen- en buitenland veel aandacht bestaat. Dit jaar vond het evenement van 14 t/m 19 februari plaats in Stuttgart. Honderden deelnemers uit 88 landen lieten zich op verschillende onderdelen van hun beste kant zien. Eén van de deelnemers was Melanya Simonyan. In een veld met 75 concurrenten voor het onderdeel pastry - gebak dus.  

Voor haar  was het de eerste keer. In tegenstelling tot de meeste van haar concurrenten had zij dan ook geen idee wat ze kon verwachten. Groot was dan ook de verbijstering niet alleen bij haarzelf maar ook bij de concurrenten, toen ze bij het noemen van de winnaars ook haar naam hoorde. Als nieuwkomer was ze direct doorgestoten naar de derde plaats in haar groep!

Melanya reageerde verrast en blij: 'Ik had als spektakelstuk een pauw gemaakt. Van 70/80 centimeter hoog en helemaal opgebouwd uit fondantbloemen. Compleet eetbaar dus, behalve de pootjes natuurlijk. Die zijn bij een vogel heel dun en ik kon niet anders dan daarvoor bewerkte houten stokjes gebruiken. Precies daarover viel de jury als minpuntje. Helaas. Maar ik ben vooral ongelooflijk blij met mijn bronzen medaille….'

Melanya, van harte gefeliciteerd!!!

 

Gezamenlijk initiatief

EigenBaas is een gezamenlijk initiatief van Qredits Microfinanciering Nederland, het Regionaal Bureau Zelfstandigen (RBZ) van de gemeente Rotterdam en VluchtelingenWerk.
In een traject van tien weken doorlopen de deelnemers van EigenBaas een intensief programma waarin ze kennis maken met alle aspecten van het ondernemerschap. Ze worden daarin begeleid door zes ervaren coaches en docenten. Het concept blijkt succesvol. Inmiddels hebben vier groepen met deelnemers het traject doorlopen en er zijn 15 deelnemers als startend ondernemer actief.