Gemeenten & Professionals, 15 oktober 2013

Eten verbindt tijdens integratiediner

“Fantastisch leuke avond, inspirerend gezelschap; wat is diversiteit toch mooi, ” zei een deelnemer aan de eerste editie van het integratiediner van VWON dat 10 oktober plaatsvond. Hiermee sloten we aan op een landelijk initiatief, het nationaal integratiediner, dat dit jaar voor de derde maal op rij georganiseerd werd.

Aan tafel, in restaurant Troya, zat een grote groep vluchtelingen die op dit moment een inburgeringscursus volgen in  Arnhem en omgeving. Voor hen was dit diner een mooie gelegenheid om mensen te leren kennen en te oefenen met de Nederlandse taal. Daarnaast waren er medewerkers en sponsoren van VWON. Ook zij waren enthousiast over dit initiatief dat in het teken stond van ontmoeting, verbinding en het vieren van verschillen. “Super initiatief om zoveel verschillende mensen die zorg dragen voor vluchtelingen, met elkaar kennis te laten maken”. 

Duizenden mensen van honderden organisaties organiseerden door het hele land ieder op eigen wijze een diner. Het doel van het Nationaal Integratiediner is om verschillende mensen met elkaar in verbinding te brengen om zo begrip en respect te kweken voor elkaar en meer samenhang in de maatschappij te creëren.
Dit jaar werd het diner ons aangeboden door Turks restaurant Troya aan de Rijnkade in Arnhem. Zij hadden een heerlijke maaltijd bereid voor de 40 deelnemers aan het diner. Volgend jaar zetten we in op een diner waarbij we misschien wel mogen proeven uit de eigen keukens van onze cliënten en medewerkers!