Gemeenten & Professionals, 16 december 2022

Excursie statushouders naar Deltawerken Neeltje Jans

Op 26 oktober bezocht een groep van 50 in Barendrecht gehuisveste statushouders met een aantal buddy’s de deltawerken Neeltje Jans. Het doel was tweeledig: kennis vergroten over Nederland-waterland, de strijd tegen het water en ontspanning door de aanwezige attracties.
placeholder

De excursie was georganiseerd door Stichting Steun in het kader van het project Goede Buur van VluchtelingenWerk. Dit project is er op gericht om buddy’s te werven en te begeleiden en het organiseren van activiteiten voor deze doelgroep. Deze activiteiten worden door maatschappelijke organisaties in Barendrecht uitgevoerd. In dit geval Stichting Steun opvang Statushouders en Vluchtelingen.

 

Vanaf het gemeentehuisplein vertrok de bus om 09.00u richting Zeeland. Daar aangekomen werden in het hoofdgebouw enkele filmpresentaties en de tentoonstelling bekeken. De op het terrein aanwezige attracties werden bezocht en de kinderen konden zich uitleven bij een paar attracties. De middaglunch werd buiten verzorgd gelukkig onder mooie weersomstandigheden.

 

Met een boottocht werd de dag afgesloten en om 17.30 was de groep terug in Barendrecht. Iedereen
kon terugkijken op een mooie leerzame en ontspannen dag.

 

De foto's zijn gemaakt door Marieke Zwartscholten.

placeholder