Gemeenten & Professionals, 14 november 2018

Expositie van Bornse statushouder Neveen: “Het verborgene van de vrouw”

Op donderdag 1 november is de expositie “Het verborgene van de vrouw” geopend. In het Kulturhus in Borne exposeert de Bornse statushouder Neveen Rustum haar werk. Bij de opening waren ruim 70 bezoekers aanwezig. Neveen gaf tijdens de opening antwoord op vragen van Jaap Besteman en werd daarbij ondersteund door haar man Yazan, die optrad als tolk .
placeholder

Neveen is geboren op 28 oktober 1995 in Al Swaidaa in Zuid Syrië. Haar vader en moeder wonen nog in Syrië evenals haar broer. In Syrië heeft ze een studie gevolgd in tekenen en schilderen. Deze studie bestond uit verschillende onderdelen van klassiek tot modern. Zij vertelt deze studie gekozen te hebben vanwege haar liefde voor kleuren en haar hobby’s, tekenen en schilderen. Later legde ze dit alles vast op het doek. Neveen vertaalt haar gevoel in haar schilderijen en dit geeft haar rust en ontspanning, vertelt ze. Het liefst werkt ze abstract in combinatie met realistisch. Haar werk is kleurrijk.

Afgelopen week heeft Neveen haar eerste in Nederland gemaakte werk kunnen laten zien in de Kulturhus in Borne.  Zij zegt zich bevoorrecht te voelen dat dit mogelijk is gebleken.
De naam van haar expositie “Het verborgene van de vrouw”, heeft ze geprobeerd tot uiting te brengen op haar doeken. Immers: iedere vrouw is anders, sommigen zijn verlegen, anderen hebben durf en weer anderen laten niet alles zien. Op de doeken kun je slechts gedeelten van een vrouw zien. Het tekent het innerlijk van de vrouw, wat zij voelt en wat zij wil. Het doel van Neveen is om vrouwen te bereiken en ze te laten zien en voelen, dat zij zich vrijelijk kunnen uitten, zichzelf kunnen kennen, en zich vrij kunnen voelen.

Wil jij dit werk ook bewonderen? Dat kan! De expositie is te zien in de bovenzaal van het Kulturhus Borne  en is tot 15 december geopend.