Gemeenten & Professionals, 27 juli 2018

Feest in de tuin van VluchtelingenWerk Zwolle

Ook inburgeraars hebben een paar weken vakantie van school. En die vakantie hebben we ingeluid met een feest in onze tuin aan de Ruusbroecstraat.
placeholder

Deze zomer is er door statushouders en andere vrijwilligers met man en macht gewerkt om de tuin te beschermen tegen de droogte en hitte. Goed voor de groene ervaring en zo konden we ook de vakantie starten in onze prachtige groene tuin. 

Donderdag 26 juli was de laatste dag voordat een welverdiende zomervakantie van drie weken is gestart. Wat is er de laatste week hard gezweet en gepuft door de cursisten in het warme weer.  Gelukkig weerhield dat niemand ervan om uren in de keuken door te brengen voor het koken van de lekkerste traditionele gerechten uit het land van herkomst. Wat een rijkdom en diversiteit brengt de internationale keuken ons. En een docent zou een docent niet zijn als daar ook niet een taalopdracht bij zou zitten: beschrijf je recept in het Nederlands van het gerecht dat je maakt. Deze recepten hebben we als bijgerecht naast het eten geserveerd. Samen met de docenten, taalcoaches en klassenassistenten en alle andere vrijwilligers kijken we terug op een geslaagde middag die zich vooral onder de bomen in de schaduw heeft afgespeeld. We kijken al uit naar het komende schooljaar waarin we hopen dat we weer veel mensen op weg kunnen helpen naar het inburgeringsexamen.