Gemeenten & Professionals, 19 augustus 2013

Feestelijke afsluiting begeleiding Laotiaanse vluchtelingen

Op 14 augustus is tijdens een feestelijke bijeenkomst de twee jaar begeleiding van VluchtelingenWerk aan de uitgenodigde Laotiaanse vluchtelingen in de gemeente Lingewaard officieel afgesloten. Circa 30 vrijwilligers van VluchtelingenWerk en 30 vluchtelingen vierden dit in Kasteel Doornenburg. Ook wethouder Bart van Eeten sprak een dankwoord uit.
placeholder

De groep Laotianen, bestaande uit 7 families (33 personen) kwam 2 jaar geleden in de gemeente wonen, vrijwel rechtstreeks uit een vluchtelingenkamp in Thailand. “ Inmiddels is de groep uitgebreid met 2 baby's en een kind dat via gezinshereniging is nagekomen, “ vertelt Tanja Dijenborgh, leidinggevende aan vrijwilligers van VluchtelingenWerk. “De vluchtelingen hebben in de afgelopen twee jaar een hele grote vooruitgang geboekt. Ze gaan bijna allemaal naar school en de meesten volgen de inburgeringscursus. Een aantal kan al examen doen eind dit jaar. De jonge mannen lopen stage of doen vrijwilligerswerk.”

In traditionele klederdracht verscheen de groep Laotianen in Kasteel Doornenburg.  Behalve een gezellig samenzijn met de medewerkers van VluchtelingenWerk, waren er die middag rondleidingen in het kasteel en oud-Hollandse spelen.
De Laotianen bedankten de vrijwilligers met bossen bloemen. Ook werd een brief voorgelezen, waarin zij de geschiedenis van hun volk beschreven en waarom zij uit hun land moesten vluchten.
De brief eindigde als volgt: “We zijn dankbaar dat de gemeente Lingewaard, de organisaties, de Nederlandse bevolking en onze buren ons geaccepteerd hebben in uw gemeente. Wij kunnen nooit genoeg doen om dit terug te betalen, alleen onze diepste dankbaarheid uitspreken dat u ons gered heeft en ons verwelkomd heeft in uw samenleving.”