Gemeenten & Professionals, 22 mei 2018

Fietsen met statushouders door de Hof

Harrie Wolters is vrijwilliger bij Vluchtelingenwerk Hof van Twente. Zijn grote passie is fietsen en zo is het projectje "Fietsen met statushouders door de Hof" ontstaan. Naast vrijwilliger bij VluchtelingenWerk zit hij ook in de organisatie van de wielerronde van Goor. Op een gegeven moment kwam het idee naar voren om een fietstocht te houden samen met statushouders.
placeholder

De bedoeling is om de wereld van de statushouder breder te maken en  ze een andere kant van Hof van Twente te laten zien.
Harrie schrijft: “Wij zijn de laatste 3 weken op pad gegaan met een mix van Syriërs en Eritreeër om hen het buitengebied van de Hof van Twente en de kleine hoefkernen te laten zien met als doel dat ze zelf zover komen om de omgeving te ontdekken. De eerste en de tweede keer waren we met 6 mannen en de derde keer met 9 mannen! Je leest het goed, "mannen", het is toch lastiger om vrouwen zover te krijgen, maar we doen ons best om die er een volgende keer ook bij te krijgen.”
De tochten voerden door het buitengebied van de Hof van Twente. Ook werden bijzondere plekken bezocht, zoals museumboerderij De Wendezoele, kasteel Twinkel, de sluizen van Delden, watermolen Den Haller, enz. 
Het waren tot nu toe 3 mooie fietstochten en de deelnemers waren allen zeer enthousiast. De meesten lieten al weten dat zij in de toekomst er zelf op uit willen trekken in de mooie gemeente Hof van Twente.