Gemeenten & Professionals, 9 november 2018

Fotograaf Wilmar Dik zet werkzoekende vluchtelingen op de foto

Professioneel fotograaf Wilmar Dik wilde zijn 10-jarig jubileum graag op een bijzondere manier vieren. Hij zag een mooie kans voor vluchtelingen die aan het begin staan van hun werkende leven in Nederland. ‘Met een sprekende cv-foto kunnen zij de juiste indruk maken op potentiële werkgevers.’
placeholder

Op donderdag 8 november werd op het kantoor van VluchtelingenWerk in Den Haag een fotostudio ingericht voor werkzoekende vluchtelingen. Een paar kamers verderop verzamelde een groep cursisten van project VIP2 zich voor een cursusdag. Dit project van VluchtelingenWerk ondersteunt vluchtelingen om een goede start te maken op de Nederlandse arbeidsmarkt. Deelnemers leren bijvoorbeeld hoe de Nederlandse bedrijfscultuur in elkaar zit en hoe je een goed cv maakt. Daarnaast krijgen zij een persoonlijke arbeidscoach die hen helpt om hun werkdoelen te realiseren. Ook voor deze VIP-deelnemers was het een uitgelezen kans een professionele foto van zichzelf te laten maken.

Voor mijn cv

De Iraanse Milad (26 jaar) was een van hen. Hij studeerde ICT op de Universiteit in Iran toen hij moest vluchten. ‘Ik zit nu weer op de Universiteit. Nu in Leiden, om Nederlands te leren. Als ik straks de taal goed kan spreken, wil ik graag naar de universiteit om mijn ICT-studie weer op te pakken. Voor nu vind ik het belangrijk om zoveel mogelijk contact te hebben met andere Nederlanders. Dat helpt mij om de taal goed te leren. Het lijkt me bijvoorbeeld leuk in een kledingzaak te werken. Ik ben blij met de foto. Die kan ik gebruiken voor mijn cv, maar natuurlijk ook voor mijn instagram!’

 

VluchtelingenWerk Den Haag, onze projectleiders van VIP en de gefotografeerde statushouders feliciteren Wilmar Dik met zijn jubileum. En geweldig bedankt voor jouw tijd en prachtige foto's.

 

 

Bied Afghanen bescherming

VluchtelingenWerk Nederland roept het Nederlandse kabinet op om Afghaanse vluchtelingen de bescherming te bieden die zij nu heel hard nodig hebben. Help ook mee en laat je stem horen!
Teken nu de petitie