Gemeenten & Professionals, 17 juli 2018

Gezinnen komen weer samen

Fessha had zijn zoontje Abwel voor het laatst in zijn armen toen Abwel nog een baby was. Toen hij naar Nederland vluchtte, liet hij zijn kindje en zijn vrouw Semhar noodgedwongen achter.
placeholder

Op het moment dat hij zelf zijn verblijfsvergunning kreeg, kon hij een aanvraag doen om met zijn gezin herenigd te worden. En toen begon het lange wachten tijdens een lange procedure.....wat een spanning. En wat heerlijk dat het gelukt is.
Vrijwilliger Riet vertrok samen met Fessha 's ochtends om 8 uur vanuit Goor om hen op Schiphol op te halen. Moeder en kind blijven eerst nog op het AZC in Almelo, tot zij als gezin in een huis in Goor kunnen wonen. Van harte welkom in Hof van Twente!

Alleen vluchten

Veel mannen vluchten alleen, de reis is duur en gevaarlijk, zeker voor een gezin. Ook is het acute gevaar in gebieden als Eritrea en Syrië groter voor mannen, omdat zij opgeroepen kunnen worden om te vechten. In Hof van Twente is dit voorjaar nog een vader herenigd met zijn gezin; zijn vrouw en vijf dochters kwamen hierheen. Een mooi weerzien voor hen. Teamleider Susanne Kleberg maakte met hen het Eritrese koffieritueel mee.