Gemeenten & Professionals, 19 juli 2021

Groepstolken gezocht voor het project Ouderschapsondersteuning

Hou je van een uitdaging? Wil je graag iets betekenen voor vluchtelinggezinnen? Wil je je netwerk vergroten of werkervaring op doen? Spreek je Syrisch Arabisch, Tigrinya, Turks, Farsi of Koerdisch? Dan zijn wij op zoek naar jou!
placeholder

Vanaf september 2021 organiseert VluchtelingenWerk ouderschapsondersteuning om ouders beter voor te bereiden op en te ondersteunen bij vragen die zij hebben bij het leven in Nederland. Dit kan gaan over de keuzes voor het onderwijs aan kinderen, hoe gebruik te maken van de gezondheidszorg en hoe om te gaan met de verschillen in opvoeden in het land van herkomst en hier in Nederland. Ook bespreken we met de ouders hoe ze gebruik kunnen maken van de dienstverlening die er is in Nederland zoals de GGD en het sociaal wijkteam.
We organiseren 5 bijeenkomsten met groepen ouders in de eigen taal. Voor de uitvoering van deze bijeenkomsten zoeken we groepstolken (Syrisch Arabisch, Tigrinya, Turks, Farsi of Koerdisch).

Hier vind je meer informatie over de functie en hoe je kunt reageren. Heb je broers/zussen, vrienden/vriendinnen of kennissen die mogelijk interesse hebben? Stuur deze vacature aan hen door!