Gemeenten & Professionals, 7 juli 2015

Hardlopen om gezinnen bij elkaar te brengen

13 september 2015 gaat een team van VluchtelingenWerk Oost Nederland de Bridge to Bridgeloop rennen. Vluchtelingen, betaalde medewerkers,betrokkenen, vrijwilligers en stagiaires gaan samen deze sportieve uitdagingaan. Maar het is niet alleen een sportieve uitdaging. Met deze loop willen we ook geld ophalen voor het noodfonds van VWON. Steun onze individuele lopers en daarmee vluchtelingen!
placeholder

Wat is het Noodfonds?

Vluchtelingen beginnen in Nederland vaak op nul. Onverwachtekosten die zij moeten betalen, kunnen een groot probleem zijn. Als laatste vangnet kunnen zij terecht bij het Noodfonds voor een gift of lening. De meeste aanvragen voor het Noodfonds gaan over gezinshereniging.

Gezinshereniging

Vaak lukt het niet om met het hele gezin te vluchten, een deel van het gezin blijft dan achter. Na een uitgebreide procedure, mag het gezin verenigd worden en kunnen de tickets geboekt worden. Dat is voor veel vluchtelingen een groot probleem, want dat geld is er vaak niet. Voor deze en andere noodsituaties heeft VWON een noodfonds waar vluchtelingen en asielzoekers een beroep op kunnen doen. Met je steun aan het Noodfonds breng je kinderen en ouders weer bij elkaar.

Kijk hier voor meer informatie: https://www.justgiving.nl/en/events/1082-bridge-to-bridgeloop-2015-vluchtelingenwerk-oost-nederland

Iedereen die wil, kan zich bij ons team aansluiten.  Meer informatie krijg je door even te mailen naar ahaverkort@vwon.nl.