Gemeenten & Professionals, 9 maart 2019

Hippe streetwear in Zoetermeerse sporthal

Een groep zaalvoetballende statushouders in Zoetermeer werd vandaag verrast met een mooi kado van het populaire streetwear merk Clan de Banlieue. Dat hippe kledingmerk van drie jonge Rotterdamse ondernemers - geïnspireerd door de mode in de Franse buitenwijken - schonk het team prachtige trainingsjassen.
placeholder

De inburgerende ploeg van vooral Eritrese en Somalische Zoetermeerders voetbalt nu ruim twee jaar in het Multifunctioneel Sportcentrum aan het Willem Alexanderplantsoen in de Driemanspolder. Dat kwam tot stand dankzij Monica Lugtigheid, vrijwillig klassenassistent van VluchtelingenWerk Zoetermeer. Zij hoorde tijdens de inburgeringslessen over de behoefte en benaderde een aantal clubs. ‘Dat bleek niet zomaar geregeld. Clubs hadden geen plek, de elftallen die zij hebben zijn vooral vriendenteams', aldus Monica.
Uiteindelijk kwam ze bij Stichting Kolorido/Voetbalschool Soccerstars uit. En sindsdien wordt er elke zaterdagmiddag onderling heel fanatiek gespeeld onder leiding van Mehari (tweede van links op de groepsfoto).

Margreth Entingh is ook vrijwilliger van VluchtelingenWerk en net als Monica betrokken en bevlogen. Zij kent de mode-ondernemers Richard Lopes Mendes, Sinan Karaca en Levie Merckens van Clan de Banlieue en kreeg van hen een set sportkleding aangeboden. Het betrof kleding met kleine productiefoutjes die niet kunnen worden verkocht.

Eén en één is twee. Dankzij Margreth en Monica kregen de nieuwe Zoetermeerders gisteren een blauwe of groene trainingsjas van het merk dat ook samenwerkt met de hiphoppers van Broederliefde. Dat gebeurde in de aanwezigheid van Christa Drent, Marcia Meijer en Margreet Bakker, teamleiders van VluchtelingenWerk Zoetermeer.

Catwalk

Na de foto’s werden de jassen snel verruild voor hesjes. Deze mannen voelden zich duidelijk beter thuis binnen de lijnen dan op de catwalk.

Dank Clan de Banlieue voor dit prachtige kado. Heel graag tot een volgende keer!
Monica en Margreth: dank voor jullie inzet. Wij zagen vandaag veel blije gezichten. En dat was niet alleen omdat er gevoetbald kon worden ;)

 

 

 

 

 

 

 

Christa, Margreet, Monica, Margreth en Marcia (vlnr)