Gemeenten & Professionals, 7 september 2020

Interessante webinars voor mensen die werken voor/met vluchtelingen.

Voor het vierde jaar op rij organiseren wij samen met provincie Gelderland en provincie Overijssel inspirerende sessies over de integratie van vluchtelingen.  In verband met de coronamaatregelen vindt het congres dit najaar online plaats in de vorm van een reeks van drie interessante webinars die je vanaf je werk of thuis kunt bijwonen.
placeholder
Matching that matters

28 september: 09:30 – 10:30 uur
Veel statushouders willen snel aan de slag en veel werkgevers staan te springen om personeel. Toch gaat de concrete matching vaak mis. Hoe kunnen we tot een betere matching komen?
In deze interactieve live-stream talkshow hoor je geslaagde voorbeelden en praktische tips. Met medewerking van matchingsorganisatie Newbees, werkgever Tennet en een van haar werknemers. Gastheer Bahram Sadeghi.

Maatschappelijke begeleiding binnen de veranderopgave inburgering

26 oktober: 09:30 - 10:30 uur
Met de start van de nieuwe wet Koolmees verandert er veel. Hoe verhoudt de Maatschappelijke Begeleiding (MB) zich tot die veranderingen? Wat is haar huidige rol en wat kan haar nieuwe rol zijn? Na een presentatie van onderzoeksbureau Significant over de waarde van maatschappelijke begeleiding voor de integratie van vluchtelingen gaat gastheer Bahram Sadeghi in gesprek met een gemeente, een vrijwilliger MB en een programmacoördinator van VluchtelingenWerk Oost Nederland.

Inclusief beleid maak je niet alleen

9 november: 09.30 – 10.30 uur
De ervaringen van eerdere generaties vluchtelingen zijn essentieel om het beleid van overheden en maatschappelijke organisaties inclusief te maken.  Welke rol kunnen vluchtelingen hierin vervullen? Halleh Ghorashi presenteert haar onderzoek hierover. Zij is hoogleraar aan de Vrije Universiteit (VU) en onderzoeker Refugee Academy.  Ook laat de klankbordgroep van Vluchtelingenwerk Oost Nederland en provincie Gelderland haar methodiek zien.

Aanmelden

Via deze link kun je je aanmelden voor één of meerdere webinars. Enkele dagen voor het webinar ontvang je de link waarmee je kunt deelnemen.