Gemeenten & Professionals, 24 mei 2016

International High Tea in Noordwijkerhout

Een International High Tea werd door een enthousiaste groep vrijwilligers op 23 april georganiseerd. De middag stond in het teken van de ontmoeting tussen de bewoners van Noordwijkerhout en de 'nieuwkomers' die als vluchteling naar Nederland zijn gekomen en inmiddels in Noordwijkerhout wonen.
placeholder

Het witte kerkje midden in het dorp was de ontmoetingsplek. Deze was vanwege de bloemencorso prachtig versierd met bloemen. Dit gaf de gezellige sfeer nog een extra feestelijk gevoel. En het benadrukte natuurlijk de kenmerken van de Bollenstreek. Iedereen was gevraagd typische cultuurgebonden hapjes mee te nemen. Hieraan was zeker gehoor gegeven, waardoor de tafel vol stond met lekkers.

Dansen en zingen

Voor de kinderen waren er Nederlandse spelletjes georganiseerd die werden begeleid door de vrijwilligers. Verder werd er informatie gegeven over onder meer de geschiedenis van Noordwijkerhout, wat werd vertaald in het Arabisch. Er werd zowel Nederlandse als Arabische muziek gedraaid en gezongen met elkaar. En een paar Syrische jongeren waren zo dapper om voor het publiek te dansen, zingen en een zelfgeschreven gedicht voor te lezen. Kortom, een zeer geslaagde bijeenkomst met dank aan de goede organisatie van de vrijwilligers!