Gemeenten & Professionals, 21 oktober 2019

IOM tentoonstelling in BABEL, Den Bosch

Migratie is onvermijdelijk, noodzakelijk en wenselijk. Met deze boodschap laat de Internationale Organisatie voor Migratie (IOM), het migratieagentschap van de Verenigde Naties, het publiek kennismaken met migratiemanagement in de praktijk. Van 19 oktober tot en met 3 november kunt u bij BABEL, Hinthamerstraat 72 in Den Bosch de tentoonstelling ‘Achter de schermen van migratie management - het werk van de Internationale Organisatie voor Migratie in beeld’ bezoeken. Op woensdagmiddag 23 en 30 oktober tussen 14-16 uur zijn medewerkers aanwezig van VluchtelingenWerk Den Bosch en van IOM - zij vertellen over hun werk voor migranten in Den Bosch.
placeholder

Migratie is een veelbesproken thema in het politieke en publieke debat en in de media. Aan de hand van persoonlijke verhalen van migranten en medewerkers belicht IOM migratiemanagement van verschillende kanten. U maakt kennis met de migranten die IOM dagelijks ontmoet. Sommigen zijn al lang geleden aangekomen in Nederland en willen hun kennis inzetten voor de ontwikkeling van hun thuisland, sommigen zetten net de eerste stappen in Nederland of hebben Nederland verlaten omdat hun toekomst niet hier lag.

De tentoonstelling 'Achter de schermen van migratiemanagement' laat zien hoe IOM zich in Nederland dagelijks inzet voor humane en ordelijke migratie die zowel migrant en samenlevingen ten goede komt. Migratie is geen probleem dat opgelost moet worden; het is een realiteit die gemanaged moet worden. Met deze tentoonstelling hoopt IOM een bijdrage te leveren aan een eerlijkere dialoog over migratie en de mensen die het betreft.

Ook VWZN is aanwezig met  o.a. materiaal om aandacht te vragen voor vluchtelingen en uitleg te geven over de werkzaamheden van VluchtelingenWerk.