Gemeenten & Professionals, 24 december 2019

'Kerstfeest in de Stad' vanuit Maassluis

Op Eerste Kerstdag is de uitzending Kerstfeest in de Stad' op tv (NPO 1 bij de EO ). Dit jaar is de uitzending opgenomen in gemeente Maassluis. De opnames waren op 8 december.
placeholder

Naast de mooie beelden van onze prachtige stad Maassluis wordt tijdens dit lichtjesfeest één van onze vrijwilligers geïnterviewd samen met haar cliënt Ibrahim, een jonge Syrische vluchteling. 'Kijken dus, morgen', aldus teamleider Erna van der Vlis van VluchtelingenWerk Maassluis.

Kerstfeest in de Stad is een muzikaal kerstevenement met bekende artiesten, een lichtjestocht door de stad en indrukwekkende verhalen van Maassluizers en cliënten van het Leger des Heils. De presentatie is in handen van EO-presentator Bert van Leeuwen die tussen de optredens de kijker niet alleen meeneemt naar de ontmoetingen van de artiesten maar ook op gezette tijden de verbinding legt met de bijzondere optocht tegen eenzaamheid die zich op datzelfde moment door de stad trekt. Met de lichtjestocht willen we licht en warmte brengen naar iedereen deze kerst.

Met het programma wil de EO in samenwerking met het Leger des Heils aandacht besteden aan eenzaamheid met als thema #jebentnietalleen.´