Gemeenten & Professionals, 20 april 2020

Kijk- en leestips

Er valt veel weg in deze tijd:  kunst, cultuur, op vakantie naar het buitenland. Maar vanaf de bank kun je ook de wereld ontdekken. Hieronder wat leestips en kijktips gerelateerd aan ons werk.
placeholder

Kijktips!

De Nieuwe Buur: Van buiten Europa komen jaarlijks vele duizenden vluchtelingen Europa binnen. Vluchtelingen, die om uiteenlopende redenen op zoek zijn naar een nieuwe plek en beter leven. In deze reek s indringende verhalen meer over de relatie tussen bestaande bewoners en hun 'nieuwe buren'.

Surprising Europe: Oegandese migrant Ssuuna Golooba waarschuwt zijn landgenoten: "Blijf thuis, Europa is een hel!" Een documentaire, een televisieserie en een website tonen samen het werkelijke gezicht van Europa voor de Afrikaanse migrant.

Stranger in Paradise: Op het snijvlak van documentaire en fictie onderzoekt 'Stranger in Paradise' op nietsontziende wijze de machtsverhouding tussen Europeanen en vluchtelingen.

Those Who Feel the Fire Burning: In een onconventionele, poëtische vorm legt Those Who Feel the Fire Burning een ernstig maatschappelijk probleem vast: de uitzichtloze situatie waarin de vluchtelingen zich bevinden die de oversteek wél tot een goed einde brengen.

Leestips

Holland: Van Rodaan al Galidi is pas een nieuw boek uitgekomen over het leven na het AZC.

Alleen de bergen zijn mijn vrienden: Boochani schreef  dit boek in een Australisch vluchtelingenkamp in het geheim op een telefoon die hij voor de bewakers verborgen moest houden. Hij smokkelde zijn verhaal via tekstberichten van het eiland.

De ondankbare vluchteling: Dina Nayeri.