Gemeenten & Professionals, 1 juni 2017

Kijktip: Gevlucht naar Gelderland, 5 juni

Maandag 5 juni is de allereerste aflevering van de nieuwe serie ‘Gevlucht naar Gelderland’. In de tv-serie volgt producent en presentator André van der Zee vluchtelingen die, na een heftige en vaak lange en moeilijke reis, hun plek in Gelderland hebben gevonden en een waardevolle bijdrage leveren aan onze maatschappij. Daarnaast heeft de serie ook aandacht voor de bijzondere initiatieven, vrijwilligers en instanties die zich inzetten om de vluchtelingen op te vangen en hen helpen onderdeel te worden van de maatschappij.

In aflevering 1 is André o.a. op bezoek bij Sjax de Bekker. Deze Nijmeegse muzikant heeft op eigen initiatief enkele vluchtelingen de Nederlandse taal geleerd d.m.v. muziek te maken. Met enkelen van hen treedt hij nog steeds op. Twee ‘leerlingen’ van hem hebben vorig jaar zelfs met Claudia de Breij door het hele land mogen touren voor haar oudejaarsconference!

Verder volgt André Wahhab Hassoo in de voorbereidingen op zijn deelname aan de Men Universe verkiezing die 20 mei plaatsvond. Sporten, catwalk loopje oefenen, maar natuurlijk ook zijn persoonlijke verhaal; alles komt voorbij.  Een belangrijk onderdeel rondom vluchtelingen is de integratie in onze maatschappij. Een voorbeeld daarvan is bijvoorbeeld feest vieren met Nederlanders tijdens één van de nationale feestdagen. André is daarom op Koningsdag in Lienden geweest waar ze vluchtelingen uit de nabije omgeving actief betrekken bij deze typisch Nederlandse dag en de vluchtelingen lieten de lokale bevolking een stukje van hun cultuur proeven. 

Dit en meer zie je maandag 5 juni om 17:20 uur op Omroep Gelderland. De uitzending wordt elk uur herhaald.

De serie ‘Gevlucht naar Gelderland’ is een co-productie van Beleef! Media, Vluchtelingenwerk (Oost-)Nederland en Omroep Gelderland. Voor vragen over het programma kan er contact worden opgenomen met de redactie van Beleef! Media via redactie@beleefmedia.nl  In augustus volgt een vergelijkbare serie in Overijssel. Daarvoor zoeken we nog ideeën.