Gemeenten & Professionals, 19 juli 2018

Koekjes bakken en Nederlands leren

Jan Hagel, bitterkoekjes en speculaas. Echte Nederlandse koekjes leren bakken. Cursisten van de inburgeringsschool van VluchtelingenWerk volgden een bakworkshop bij patisserie Sweet Ima in Gorinchem.
placeholder

Docenten Tineke den Outer en Jeanet van Iperen namen het initiatief voor de activiteit en dankzij een bijdrage van het Coöperatiefonds van Rabobank Alblasserwaard Vijfheerenlanden kon de workshop daadwerkelijk plaatsvinden.
Dus gingen de lesgroepen afgelopen maandag buiten het leslokaal aan de slag met de Nederlandse taal en gebruiken.

Amber de Jong en Gonny van Arendonk waren namens het marktteam Gorinchem van Rabobank Alblasserwaard Vijfheerenlanden aanwezig om de cheque persoonlijk te overhandigen.

   

 
 


 

Stap voor stap volgden de cursisten de recepten en tussendoor werd er volop geproefd van het lekkers en gediscussieerd over de taakverdeling. Ook luisterden ze naar het inspirerende verhaal van de eigenaresse van de patisserie, die zelf vijftien jaar geleden vanuit buitenland naar Nederland kwam.

 

Bied Afghanen bescherming

VluchtelingenWerk Nederland roept het Nederlandse kabinet op om Afghaanse vluchtelingen de bescherming te bieden die zij nu heel hard nodig hebben. Help ook mee en laat je stem horen!
Teken nu de petitie