Gemeenten & Professionals, 14 mei 2014

Koningin Maxima bij muziekvoorstelling Samenspel

Koningin Maxima bezocht gisteren in Zwolle een muziekvoorstelling van kinderen uit asielzoekerscentra en reguliere basisscholen, samen met het Nederlands Symphonieorkest. De "Symphonie voor Angsthazen en Durfals", is een onderdeel van het project Samenspel.
placeholder

Met het project Samenspel wil VluchtelingenWerk vluchtelingenkinderen hun zorgen even laten vergeten en ze plezier en rust bieden door middel van muziek. Leerlingen van AZC-scholen kregen wekelijks les in onder andere zingen, bodypercussie en bewegingen.
Ruim 500 kinderen traden gisteren op in theater De Spiegel in Zwolle. Toen koningin Maxima arriveerde werd zij door de kinderen met veel enthousiasme begroet: 'Maxima, Maxima, Maxima', scandeerden ze in koor.  De koningin had er duidelijk plezier in en genoot van deze bijzondere voorstelling. Net als de trotse ouders en de andere toeschouwers.
Op 15 mei treden de kinderen van AZC Almelo en AZC Winterswijk op met het Nederlands Symphonieorkerst in Enschede. Dit keer zonder koningin, maar het wordt vast weer een onvergetelijke ervaring.

Dit project is mede mogelijk gemaakt door het Europees Vluchtelingenfonds.