Gemeenten & Professionals, 29 april 2020

Koninklijke onderscheiding voor Peter Hooglander

Peter Hooglander heeft vrijdag een Koninklijke onderscheiding gekregen. Teamleider Kerstin Hes liet in Papendrecht een grote bos bloemen bij onze betrokken en zeer actieve vrijwilliger bezorgen.
placeholder

Peter Hooglander is al sinds 2005 bij het vluchtelingenwerk in Papendrecht betrokken. Eerst deed hij dat op het toenmalige, plaatselijke azc. In 2009 werd hij ‘officieel’ vrijwilliger bij onze organisatie.

Peter is vooral actief voor statushouders die net in de gemeente worden gehuisvest. Hij helpt hen bij het inrichten van een huis, soms rijdt hij stad en land af om (betaalbare) huisraad bij elkaar te krijgen. Veel van dat werk doet hij samen met twee broers. De drie broers Hooglander vormen een belangrijke, betrouwbare en stevige basis voor ons team in Papendrecht. ‘Ze zijn voor ons alledrie goud waard’, aldus teamleider Kerstin Hes.

Peter is nu lid in de orde van Oranje Nassau, zijn vrouw toont op de foto hoe de onderscheiding eruit ziet. Die ontvangt hij later, als de corona-crisis achter de rug is.