Gemeenten & Professionals, 25 juni 2019

Levendig ¨Bakkie Doen” in de Wagenhoek

Afgelopen donderdagmorgen werd in de Wagenhoek voor Albert Heijn koffie geschonken voor voorbijgangers en geïnteresseerden. In het kader van Wereldvluchtelingendag organiseerde VluchtelingenWerk Halderberge de actie "Bakkie doen".
placeholder

Het kopje koffie of thee, maar ook de lekkere zelfgemaakte hapjes uit de verschillende landen vonden gretig aftrek. Zo waren er koekjes met dadelpuree uit Irak, broodjes met gevulde olijven en broodjes met kaas en peterselie uit Syrië en een bijna complete maaltijd uit Eritrea (zie foto). Verder vonden er geanimeerde gesprekken plaats tussen oude en nieuwe inwoners van Halderberge.

Burgemeester Vonk-Vedder toonde met haar komst ook belangstelling voor het initiatief en sprak uitvoerig met enkele vluchtelingen.

Dank aan iedereen die deze gezellige ochtend mogelijk heeft gemaakt: de medewerkers van Albert Heijn, de statushouders die hapjes hadden gemaakt en iets over zichzelf en hun leven in Halderberge wilden vertellen, de vrijwilligers van VluchtelingenWerk, maar vooral ook de bezoekers die het leuk vonden iets meer te weten te komen over hun buurtgenoten. Het was een geslaagde ochtend met mooie openhartige gesprekken en ontmoetingen.