Gemeenten & Professionals, 28 april 2020

Lintjes voor vrijwilligers VluchtelingenWerk Zuid-Nederland

Dit jaar regent het lintjes door de telefoon! Niet opspelden maar opbellen. Dat hebben burgemeesters gedaan op vrijdag 24 april.  De lintjesregen hebben een andere vorm gekregen nu Koninklijke onderscheidingen niet konden worden uitgereikt. Grote bijeenkomsten zijn door de maatregelen om het coronavirus in te dammen niet mogelijk. Ook dit jaar werden er lintjes uitgereikt aan vrijwilligers die werkzaam zijn bij VluchtelingenWerk Zuid-Nederland! We zijn super trots op jullie.
placeholder

Maria Evers-Hendrickx uit Etten-Leur

Maria Evers deed jaren vrijwilligerswerk voor ouderenorganisatie Avoord, De Zonnebloem, Stichting Surplus, de Mariaparochie en bij het Steunpunt Vrijwilligerswerk Etten-Leur (nu het online-platform Etten-Leurvoorelkaar). Daarnaast was zij verkeersbrigadier en deed ze vrijwilligerswerk in Drimmelen bij het ouderenwerk, Vluchtelingenwerk Zuid-Nederland en de Stichting Peuterspeelzalen.

 

Bert Wijnen uit Heesch

Bert Wijnen uit Heesch is sinds 2000 lid van de avondwakegroep in parochie De Goede Herder. Al jarenlang leidt hij de nordic walkinggroep van de KBO. Hij was voorzitter van volkstuinvereniging Het Akkerveldje en actief voor ziekenvereniging De Horizon en bij VluchtelingenWerk.

 

Gerard Kok uit Kerkdriel

Gerard Kok was vrijwillig maatschappelijk begeleider bij VluchtelingenWerk voor nieuwkomers die in Kerkdriel zijn komen wonen.

 

Wim Singerling uit Baarle-Nassau

Wim Singerling zet zich al bijna 25 jaar (sinds 1996) intensief in voor vluchtelingen in de gemeenten Alphen-Chaam en Baarle-Nassau. Hij helpt mensen met inburgeren in Nederland. En ondersteunt hen bijvoorbeeld bij verhuizen, scholen uitzoeken, ouderavonden, doktersbezoeken. Sinds 2015 organiseert dhr. Singerling samen met een pianist elke maand een muziekcafé voor ouderen en zieken bij Thebe verpleeghuis Aeneas.

Dhr. Singerling is ook elke woensdagochtend 2 uur actief als vrijwilliger voor het ‘Praatpunt’ van bibliotheek Theek 5. Hij helpt vluchtelingen en immigranten om de Nederlandse taal te leren spreken. Tot slot was hij 10 jaar vrijwilliger voor de Pavelstichting, die vakanties voor groepen Russische weeskinderen naar Nederland organiseerde. Hij fungeerde als tolk Russisch en aanspreekpunt tussen kinderen en pleegouders.