Gemeenten & Professionals, 19 augustus 2020

Mahood tekent de stress van zich af

De collega’s die ons Noodfonds beheren kregen onlangs een lief bedankkaartje, bestemd voor onze geweldige donateurs. Met een mooie tekening van Mahood Fatah die de stress van zich af tekent. En helaas… Er is veel te veel stress in het leven van de 20-jarige Mahood die in Dordrecht woont.
placeholder

Vrijwilliger Marianne de Bruin van ons team in Dordrecht vroeg bij het Noodfonds om financiele steun voor Mahood. De jonge Syrier had huurachterstand opgelopen, mede door de kosten die een procedure gezinshereniging voor zijn familie met zich meebrengen.
We komen het vaak tegen: eenmaal in de schulden stapelen de problemen zich op. Zo ook met Mahood. ‘Het is een complexe situatie. Soms lijkt alles wat mis kan gaan, ook echt mist te gaan. Om met Rutger Bregman te spreken: Armoede is geen gebrek aan karakter, het is een gebrek aan geld. We zetten alles op alles om ervoor te zorgen dat Mahood niet op straat komt, verzekerd is en naar school kan blijven gaan’, aldus Marianne.Het tekenen houdt Mahood op de been, vertelt ze. Het is zo’n beetje het enige waar hij momenteel, wachtend op de gezinshereniging, echt plezier aan beleeft. Ze gaf hem daarom een schetsboek en potloden. Voor de donateurs van het Noodfonds maakte hij, als blijk van dank, echter een pentekening.
Mahood is gelukkig in goede handen, er wordt met hem meegedacht. Hopelijk komen er voor hem, en zijn familie, snel betere tijden.


Ons Noodfonds

Naast begeleiding van vluchtelingen en allerlei projecten, heeft VluchtelingenWerk ook een Noodfonds. Dit Noodfonds geeft cliënten financiële ondersteuning bij hoge legeskosten, een acute medische behandeling, de kosten om een gezin te herenigen en andere uitzonderlijke situaties die niet onder de reguliere voorzieningen vallen.
De meeste aanvragen worden gedaan in het kader van gezinshereniging. Het lukt veel vluchtelingen niet om het hele bedrag van vliegtickets bij elkaar te krijgen en het Noodfonds kan hen met een gift of een lening verder helpen.

Met jouw gift kunnen we mensen als Mahood ondersteunen en voorkomen dat hun nieuwe start in Nederland door schulden een valse start wordt. Doneer op NL 70 TRIO 0391 1658 28 ten name van VluchtelingenWerk Zuidwest-Nederland met de omschrijving 'Noodfonds'.