Gemeenten & Professionals, 24 maart 2021

MC After School, een na-schools project voor jongeren in Uden

Vluchtelingenwerk Zuid-Nederland, GUUS Beweegt je, ONS Welzijn, GGD Hart voor Brabant en Compass Uden slaan de handen ineen met het project MC After School.
placeholder

In jongerencentrum MC Uden aan de Loopkantstraat kunnen jongeren nu ook op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag terecht om na schooltijd de dag af te sluiten, aanvullend op de reguliere openingstijden van het jongerencentrum.

In het jongerencentrum kan tijdens MC After School niet alleen huiswerk worden gemaakt, maar wordt door de samenwerking van alle zorgorganisaties uit de regio een vangnet geboden voor zowat alle problematiek waar jongeren tegenaan kunnen lopen. Om dat te illustreren en om aandacht te vragen voor MC After School is daarom deze week de film ‘Looking for a Hero? Look Inside the Mirror!’ uitgekomen.

Film door en over jongeren
In de korte video zie je hoe de verschillende organisaties jongeren kunnen helpen om in hun kracht te staan. De boodschap? "Jij bent én kunt zelf je eigen held zijn. Met soms een zetje in de rug is er veel mogelijk en Guus Beweegt je, VluchtelingenWerk Zuid-Nederland, ONS Welzijn, GGD Hart voor Brabant en Compass Uden staan altijd klaar om jou te helpen." https://www.youtube.com/watch?v=PtXytvQIncA