Gemeenten & Professionals, 26 november 2020

Met de handen uit de mouwen nieuwkomers op weg helpen

De Leerdamse Angela Blom was het gedwongen thuiszitten zat, de corona-muren kwam op haar af. Ze informeerde bij VluchtelingenWerk of ze iets kon betekenen. Er was een klik, Angela ging aan de slag en begeleidt nu een vluchtelingengezin op weg bij hun vestiging in Vijfheerenlanden: ‘Het geeft voldoening om deze nieuwkomers te helpen een eigen weg te vinden in Nederland, zodat ze volwaardig onderdeel kunnen zijn van de samenleving’, aldus de Leerdamse.
placeholder

Na een periode van veel thuiszitten in de corona-tijd, kwam Angela er achter dat ze naast haar werk in de gehandicaptenzorg, toch best wel wat tijd over had. ‘Ik ben graag bezig en het leek me leuk om ergens weer eens de handen uit de mouwen te steken en wat vrijwilligerswerk op te pakken. In mijn werk kwam ik af en toe met vluchtelingen in aanraking. Ik merkte dat het me altijd iets deed. Vooral bewondering voor de kracht die deze mensen hebben, om zomaar alles achter te laten en in een vreemd land, met een vreemde taal vanaf nul opnieuw te beginnen.’

Voldoening

Angela nam contact op met VluchtelingenWerk Vijfheerenlanden en besprak met teamleider Herald Zwartkuis wat ze zou kunnen betekenen. ‘Ik kon al snel aan de slag. Inmiddels ben ik met veel plezier gestart met een eerste gezin dat ik begeleid bij hun vestiging in Vijfheerenlanden. Het is een leuke uitdaging en het geeft voldoening. VluchtelingenWerk biedt daarnaast allerlei interessante trainingen, die helpen bij het bieden van goede ondersteuning aan de cliënt, maar vooral ook ontzettend interessant zijn. Kortom, een mooie organisatie waar je op een zinvolle en leuke manier een steentje kunt bijdragen aan de maatschappij!’ aldus Angela.

Versterking

Het team van VluchtelingenWerk Vijfheerenlanden is op zoek naar versterking. Momenteel bestaat het team van teamleider Herald Zwartkruis uit acht vrijwilligers en twee stagiairs. Wie komt er helpen? Kijk hier naar de vacatures!