Gemeenten & Professionals, 30 mei 2017

Nieuwkomers in een oud ambacht

In de TMC Woonwinkel in Goes zijn stoffeerders 'live' in actie te zien. De vluchtelingen Shiyar en Ammar krijgen er van TMC en VluchtelingenWerk in Zeeland de kans te laten zien dat ze vakmensen zijn.
placeholder

Johan Witte is verantwoordelijk voor de meubelstoffering in TMC Goes. Hij zorgde voor 'het nieuwe woonbelevingscentrum' in de winkel waar Shiyar en Ammar hun ambacht tonen.

Maatschappelijke verantwoordelijkheid

Over de samenwerking met VluchtelingenWerk zegt de Johan Witte: 'We hebben nu twee stoffeerders via dit programma aan het werk, Shiyar en Ammar. Beiden hebben ze ruim tien jaar ervaring met het stofferen van meubels. Het zijn echte vakmensen. We vinden het als TMC mooi onze maatschappelijke verantwoordelijkheid op deze manier in te vullen. De begeleiding is intensief, maar het is erg mooi om te zien hoe Shiyar en Ammar genieten dat ze hun vak weer uit kunnen uitoefenen.'

Klik op onderstaande foto voor het hele verhaal

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De juiste match

VluchtelingenWerk De Bevelanden in Zeeland werkt nauw samen met de gemeenten om vluchtelingen individueel te begeleiden naar werk. Al tijdens het inburgeringstraject gaat de vluchteling samen met een vrijwillige arbeidscoach in gesprek om kwaliteiten en motivatie te bespreken. Via ons netwerk zoeken we vervolgens een juiste match bij een bedrijf voor een stagekansplaats. Hierdoor kan de vluchteling werkervaring opdoen, de vaktaal leren en een sociaal netwerk opbouwen. Een vaste baan is niet vooraf zeker, maar de stage betekent sowieso een goede ervaring en een stap in de goede richting.