Gemeenten & Professionals, 8 december 2020

Onmisbare kracht in het team van Lisse

Zie hier Rachel Kop, gouden kracht bij VluchtelingenWerk Lisse. Deze vrijwilligster is een kanjer in het activeren van statushouders. Ze neemt hen mee onder de arm naar activiteiten of om te helpen bij vrijwilligerswerk, bijvoorbeeld in het verzorgingshuis. Met het duwen van rolstoelen.
placeholder

Rachel is nu vijf jaar actief als vrijwilligster. En dus trof ze, in het kader van Nationale Vrijwilligersdag, teamleider Christina Dominicus voor de deur aan. Met bloemen en een attentie, een beeldje van Moving People – symbool voor alle vluchtelingen wereldwijd.

Diepe buiging

VluchtelingenWerk is trots op de vele vrijwilligers die dag in dag uit en ondanks corona actief zijn en nieuwkomers welkom heten en op weg helpen. ‘Ik besef dat het werk voor onze vrijwilligers in deze barre corona-tijden onder druk staat’, aldus directeur Mirjam Huisman van VluchtelingenWerk Zuidwest-Nederland. ‘Niets is hetzelfde. Behalve dan het feit dat statushouders onze steun nodig hebben en wij die met man en macht, minstens zo bevlogen als anders, willen blijven geven. Een diepe buiging en duizendmaal dank voor jullie doorzettingsvermogen, jullie creativiteit en flexibiliteit om door te gaan met het werk dat hartstikke noodzakelijk is.’

Hoewel alles door corona nu een beetje stil ligt, hoopt teamleider Christina Dominicus dat Rachel snel weer mensen mee kan nemen naar alle mooie activiteiten in Lisse. Maar nu was het tijd voor een bescheiden feestje en een warm dankwoord voor al haar werk. Al vijf jaar lang. Christina: ‘Rachel laat niet snel los als ze ergens aan begonnen is, een onmisbare kracht in het team van Lisse.

Wie komt er helpen?

2021 wordt een spannend jaar voor ons. Gemeenten krijgen de opdracht flink wat nieuwkomers te gaan huisvesten. Dat zorgt op onze locaties voor veel werk. En dus zijn we ook in Lisse op zoek naar nieuwe maatschappelijke begeleiders die nieuwe bewoners welkom heten en op weg helpen. Kijk hier voor onze vacatures in Lisse.