Gemeenten & Professionals, 10 april 2020

Ook op afstand blijkt heel veel mogelijk

Beperkte openingstijden, aangepaste dienstverlening, veel minder contact met onze cliënten. Corona dwingt en wringt. Sommige dingen lukken nu helaas niet op afstand. Hoe graag wij dat ook willen.
placeholder

Teamleider Alex Groen van AZC Beverwaard maakte zich afgelopen week zorgen om de urgente aanvraag gezinshereniging van cliënt Ibrahim. Vrijwilliger Paula zou daar mee aan de slag gaan. Maar zou dat lukken vanuit huis, met al die documenten bij elkaar gezocht en gescand moesten worden? In telefonisch overleg met een leuke Syrische man die lief lacht, maar geen woord Nederlands of Engels spreekt.
Leuk bedacht: dat werken op afstand. Dit is onbegonnen werk, dat thuis werken, dacht Alex.

Kant en klaar

Tot vanochtend. Toen trof hij in zijn mailbox een kant en klare aanvraag, met alles erop en eraan. ‘Wat een topper die Paula. Zij moet thuis gewoon een hele kantoortuin hebben ingericht om dit voor elkaar te fietsen...’ Alex kon de aanvraag uitprinten, de cliënt bellen en nog geen uur later is de aanvraag aangetekend opgestuurd!
Paula maakte volgens haar teamleider het onmogelijke mogelijk. ‘Ik was al supertrots op mijn hele team... Maar dit... Paula verdient een virtuele gouden medaille, vanaf 1,5 meter afstand opgespeld’, zegt Alex lachend.

De aanvraag is de deur uit, hopelijk loopt de gezinshereniging geen vertraging op. Ze gunnen Ibrahim met z’n allen zo dat z’n gezin spoedig kan overkomen.