Gemeenten & Professionals, 3 maart 2014

Opbrengst Filmavond voor VluchtelingenWerk

In februari organiseerden de Soroptimisten een benefietfilmavond in Wijchen. Bijna 200 mensen hebben genoten van de Frans/Iraanse film Le Passé. De opbrengst van deze avond ging volledig naar Vluchtelingenwerk. Inge Meerlo mocht een cheque van maar liefst 1750 euro in ontvangst nemen.
placeholder

De Soroptimisten is een internationale serviceorganisatie van vakvrouwen, die  zich wereldwijd inzet voor de bevordering van mensenrechten en de positieverbetering van vrouwen en meisjes. Dit jaar ondersteunen de Soroptimisten Batenburg “Maas en Waal” Vluchtelingenwerk in Wijchen en Beuningen. De opbrengst van de filmavond zal besteed worden aan kookbijeenkomsten.

“De kans dat vluchtelingen in een sociaal isolement terecht komen is groot”, aldus Inge Meerlo, “samen koken en eten is een geweldige manier om mensen met elkaar in contact te brengen”. Een aantal jaren geleden zijn er maandelijkse kookbijeenkomsten georganiseerd in Beuningen. De behoefte eraan bestaat nog steeds. Tijdens een werkbezoek van de burgemeester, schraapte een Somalische vluchtelinge al haar moed bij elkaar om de burgemeester te verzoeken om opnieuw kookbijeenkomsten te organiseren. Door de donatie van de Soroptimisten kunnen vrijwilligers van Vluchtelingenwerk samen met vluchtelingen deze wens nu realiseren.