Gemeenten & Professionals, 20 mei 2018

Opening in Enschede

VWON doet nu ook de begeleiding van vluchtelingen in Enschede. We nodigden buurtgenoten en mensen van andere organisaties voor een kennismaking en opening. 
placeholder

Vluchtelingen die in Enschede komen wonen, hebben iemand nodig die hen op weg helpt. Die begeleiding gebeurde tot voor kort door de centrale welzijnsorganisatie Alifa. Zij doet al het welzijnswerk in Enschede. De gemeente heeft ervoor gekozen om voor deze bijzondere doelgroep nu een ander spoor te kiezen en heeft de begeleiding neergelegd bij VluchtelingenWerk Oost Nederland.

Open Huis 
​Ongeveer 100 mensen kwamen een kijkje nemen bij deze 'nieuwe' club in Enschede. Vluchtelingen vertelden hoe zij integreren en meedoen in Enschede. Ook was er allerlei informatie van teamleiders en vrijwilligers over inburgering, juridische begeleiding, ons spreekuur en de maatschappelijke begeleiding. De Enschedese teamleiders Orlohma en Samir zijn blij met hun  nieuwe locatie, niet in het minst omdat zij zelf ook allebei in Enschede wonen. Teamleider Samir kijkt tevreden terug: 'Het was een goede sfeer en ik heb allerlei uitnodigingen staan voor verdere kennismakingen. En dat is mooi, want samenwerking is ontzettend belangrijk om goede begeleiding te geven aan vluchtelingen.'

 

 

​