Gemeenten & Professionals, 11 september 2017

Opgroeien op een AZC, een andere wereld

Op het AZC wonen ook veel kinderen. VluchtelingenWerk is er voor de kwetsbare groep kinderen van vier tot en met zeventien jaar die in de centrale opvanglocaties verblijven. Wist je dat VluchtelingenWerk zich ook voor die groep inzet? We hebben verschillende activiteiten: muziek, toegang tot informatie en kennisdeling.
placeholder

Voor de kinderen die in de centrale opvanglocaties verblijven, is het belangrijk om tot rust te komen en met zelfvertrouwen een weg te vinden in hun nieuwe omgeving. Daarom geven we voorlichting en hebben we een  filmpje voor kinderen gemaakt over de asielprocedure.

Ook is er een Kinderspreekuur (Time4You) waar kinderen en jongeren met al hun vragen terecht kunnen. In onze regio zijn er spreekuren in Arnhem, Deventer,  Winterswijk, Zutphen en Zeewolde. Daarvoor zoeken we nog vrijwilligers.

Verder is er nog een prachtig muziekproject, waarbij kinderen op de AZC-school liedjes instuderen en die samen met een orkest en theater uitvoeren. Er is een mooi filmpje van gemaakt van deze productie Broer.