Gemeenten & Professionals, 14 april 2020

Petitie veilige opvang van kinderen Griekenland

De 500 kwetsbare alleenstaande kinderen uit de Griekse kampen verdienen een veilige opvang in Nederland. Het proces van een eventuele herplaatsing, de wettelijke voogdij en het vinden van passende opvang wordt landelijk geregeld. Maar het kabinet moet nu wél het besluit nemen dat deze kinderen uit de kampen in veiligheid worden gebracht.

Daarom is het belangrijk dat de burgemeester van Heusden de ambitie uitspreekt om bij te dragen aan een veilige opvangplek voor een deel van de 500 kwetsbare kinderen uit de Griekse kampen. Laat onze gemeente in dat opzicht een voorbeeld zijn richting heel Nederland. Door lokaal de druk op te voeren kunnen wij de regering bewegen deze kwetsbare kinderen een veilige thuishaven te bieden Ik heb zojuist de petitie "Bied vluchtelingenkinderen uit Griekenland een veilige plek, burgemeester van Heusden!" ondertekend en wil je vragen of jij ook wil tekenen.
Ik vind deze campagne erg belangrijk en hoe meer steun we krijgen, des te groter de kans op succes. Je kunt meer lezen over dit onderwerp en de petitie tekenen door op deze link te klikken.