Gemeenten & Professionals, 29 maart 2019

Raadsleden op bezoek bij Bed Bad Brood

Enschedese raadsleden kwamen naar de Bed Bad Brood voorziening om daar samen te  eten met de mensen die daar onderdak krijgen. De acht uitgeprocedeerde vluchtelingen gingen in gesprek met raadsleden van bijna alle partijen, de betrokken gemeenteambtenaar en de wethouder.
placeholder

Teamleider Orloma Lahdo had hen uitgenodigd en veel raadsleden gingen op die uitnodiging in. Twee cliënten vertelden hun verhaal voor de groep en dat maakte indruk. Daarna werd er aan tafel verder gepraat. De cliënten waren blij dat er mét hen werd gepraat, in plaats van over hen. Orloma vertelt: "Het was voor de meeste raadsleden de eerste keer dat ze hier waren. Het is altijd goed om met eigen ogen te zien waar het over gaat in de raadsvergadering. Het was een geslaagde avond, ik heb positieve reacties gekregen van cliënten en raadsleden. "

De Bed Bad Brood voorziening in Enschede werd voorheen gerund door het Leger des Heils. Sinds begin 2019 wordt de ambulante en juridische begeleiding gedaan door VluchtelingenWerk Oost Nederland.