Gemeenten & Professionals, 4 december 2019

Samen kokkerellen en eten tijdens Hollandse avond inburgeringscursten De Goudvink

Sinds 2015 is VluchtelingenWerk Groningen gevestigd in de Goudvink aan de Goudlaan en zijn er tientallen inburgeringscursussen gegeven.
placeholder

Op vrijdag 29 november organiseerde de afdeling inburgering, in samenwerking met Restaurant “VanHarte” een Hollandse avond, speciaal voor haar cursisten.

De cursisten komen o.a. uit: Eritrea, Kongo, Syrië, Soedan, Rwanda, Guinea, Egypte, Oeganda en Nigeria. De avond was bedoeld om de vele nieuwkomers, hun gezin, taalcoach, docenten en klassenassistenten na de cursus beter te leren kennen. De meeste cursisten komen uit de wijken Vinkhuizen, Paddepoel of Selwerd. Ze gaan naar school in de Goudvink.

Tijdens het diner, met typisch Hollandse gerechten, zoals haring met uitjes, groentesoep, diverse stamppotten en vlaflip met stroopwafels, raakten veel mensen gezellig met elkaar in gesprek en werd er vrolijk gelachen. Er werd ook nog een spelletje Bingo gedaan. Al snel bleek dat menig inburgeraar de Nederlandse taal al aardig goed machtig was, want ze gingen er met vele prijzen (mede mogelijk door de Ludwig Trieling van Stichting Aaltied Goud(vink) vandoor. 

De organisatoren kijken terug op een geslaagde avond, waarbij de doelstelling om de nieuwkomers beter te laten integreren in de samenleving, als succesvol werd beschouwd.

De afdeling Inburgering  van VluchtelingenWerk Groningen geeft taallessen aan nieuwkomers.
Momenteel zijn er vier lesgroepen, van alfabetiserings- tot staatsexamengroepen. In december starten twee extra groepen voor nieuwkomers die zich beter willen voorbereiden op de Nederlandse arbeidsmarkt.
De lessen worden gegeven in de Goudvink aan de Goudlaan 297  in Groningen. Op deze locatie is ook kinderopvang aanwezig.
Elke vrijdagmorgen tussen 10.00 uur en 12.00 uur is het inburgerloket geopend. Daar kan men terecht met vragen over de inburgering. Meer informatie? Kijk op www.vluchtelingenwerk.nl/noordnederland of bel met 06-83640179