Gemeenten & Professionals, 23 april 2014

Slotconcerten Angsthazen en Durfals op 15 mei

Van muziek maken word je blij, en helemaal als je met alle kinderen van jouw school mag optreden. Kinderen van de Asielzoekerscentra in Winterswijk en Almelo doen mee aan de voorstelling Angsthazen en Durfals. Maanden zingen, dansen en klappen leidt tot een slotuitvoering met het Nederlands Symfonie Orkest in een echt theater. Op 22 april was er een generale repetitie in Almelo. De kinderen van Het Palet, een school voor vluchtelingkinderen in Almelo, repeteren met ouders en leerkrachten als publiek.
placeholder

Marwa (10 jaar) vertelt: “ Ik vind het heel leuk dat we meedoen aan de voorstelling, want het is de eerste keer dat ik naar een concert ga en een orkest zie. Ik ben benieuwd en ik verheug me er ook heel erg op. Ik vind het wel een beetje spannend of het allemaal goed gaat. Gelukkig ken ik de liedjes en gebaren best goed.”
De voorstelling gaat over twee broers. De oudste broer is overal bang voor en de jongste juist nergens voor. Meneer Erik speelt de broer die nergens bang voor, niet voor spinnen of spannende kastelen en zelfs niet voor spoken. Tot hij de prinses ontmoet….Van kleuters tot groep acht, alle kinderen klappen, gebaren en zingen alles mee. Ouders maken trots foto’s en filmpjes. De kinderen zijn absoluut klaar voor het optreden. En Marwa gaat ook nog naar huis met een handtekening van meneer Erik én de prinses.

Samenspel is een project van VluchtelingenWerk en andere organisaties. Het geeft kinderen een onvergetelijke ervaring, brengt klassieke muziek dichterbij en helpt hen bij vaardigheden als samen muziekspelen, naar elkaar luisteren en omgaan met moed en angst.

De slotconcerten van AZC Winterswijk en AZC Almelo zijn op 15 mei 2014. De kinderen van Winterswijk treden op van 11.30 - 120 uur en de kinderen uit Almelo van 13.30 - 14.40 uur. U bent van harte uitgenogigd om te komen kijken, meer informatie en aanmelding kan via dtebrake@vwon.nl.